Saturday, January 29, 2011

.: homework~ :.

salam 'alaik..

KERJA 1 :

kerana janji keen nak post sal soalan-soalan yang madame intan bagi.. so, kepada sesiapa yang tak dapat soalan-soalan ni, boleh la copy dan buat ye.. ^_^

1) Arrest is an infringement of personal liberty allowed under the law. A person under such circumstance is given a few rights as clearly stated in the Constitution. By referring to relevant laws and constitutional provisions as well as decided cases discuss in detail two of the rights in Article 5(3) and their limitations.
( 15 marks )

2) Under what circumstances Habeas Corpus is important and relevant as a constitutional remedy and explain relevant provisions to the prerogative writ.
( 7 1/2 marks )

3) Discuss the scope and limitation of the right of an arrested person to choose his counsel to act as his defence lawyer in a trial.
( 7 1/2 marks )

3 soalan je.. tapi, peringatan.. kerja-kerja ni akan dibincangkan dalam kelas tutor pas cuti.. time tu, tak boleh tengok apa-apa nota @ buku.. madame suruh hafal semua jawapan korang & kes-kes.. madame kata, " ni salah satu cara nak suruh korang hafal kes ".. fiuhhh~ =.="


KERJA 2:

madame suruh buat satu group, dalam 3-4 orang ahli.. then, sediakan satu proposal.. tak kira la tajuk apa pun, asalkan tajuk tu termasuk dalam silibus kita sem ni.. dalam proposal tu, kena ada:

1) title of the proposal.. contohnya, " Is Malaysia a true federation? "
2) background.. contohnya, latar belakang sal true federation tu..
3) significant of the project paper.. contohnya, kenapa korang pilih tajuk " Is Malaysia a true federation? " tu.. untuk sokong yang Malaysia ni adalah true federation..
4) research question..
5) literature review.. ni pandangan-pandangan karyawan lain. contohnya, abdul aziz bari kata malaysia is not a true federation.. shad saleem faruqi plak kata 'ya'..
6) content..
7) references..

untuk proposal ni, ada markah tau.. start present proposal ni 25/2.. written submission boleh hantar selepas present.. madame suruh kita buat proposal ni dalam 3 pages je..

ok~ tu je la kerja-kerja kita untuk constitutional law.. harap-harap korang paham la.. kalau tak, boleh tanya.. thanx~ ^_^

pen off~


p/s: t-syai.. setting post blog ni bukan yang latest.. sebab preview dia lain.. ke ada masalah ngan akaun blogger keen yang ni?? =.=

8 comments:

tqaAwesome said...

WAHHHHHHHHHH... makin bertambah kerja aku..kena bertapa ni!!!!!!!!!

NuSaNa NoSa 91 said...

ha3~ relax beb.. wat satu2.. tamau tension2..

btw, cuti2 nih, keen cam mls nk wat keje sndiri.. tlg wat kan keje sekolah ibu.. hua3~ ^_^

SaRaH_AdiBaH said...

kenapa bnyk sgt keje ni!!! sy xsuka.xsuka.xsuka.
p/s kpd yana, tshy, keen..sila tetapkn waktu ye utk discussion consti ni.kite ym conference aja..

NuSaNa NoSa 91 said...

cop~ esok keen xon9.. gi sekolah ibu, jd photographer xbertauliah.. uhuk2~ yg lain, keen free je.. ^_^

tqaAwesome said...

erm~ bile2 aje... msg dulu ek, i nak bercuti dari intenet start hari selasa...

SaRaH_AdiBaH said...

oh..ehm..sy susah kot nk msg2 kamu nnti...sbb bila kt umah, dah xleh nk kuar rumah.huhu.kredit dah tiggl brp sen je ni.huhu..how abt, ehm. this night?pls inform yana, n keen ye.

NuSaNa NoSa 91 said...

sorry korang.. smlm letih sgt.. pkol 6 baru blek dr sekolah ibu tu.. byk keje kena wat.. sepatutnya arini kena gi lg, tp ada mslh skit.. so, xpergi.. hu3~ sarah ngan t-syai dh bincang ke?? ^_^

NuSaNa NoSa 91 said...

salam.. maaf ye.. sarah, t-syai, keen dan yana dh decide tajuk utk proposal consti.. kami pilih tajuk:
1) is malaysia an islamic country
2) equality between men and women in malaysia.. thanx~~ ^_^

 
SMSU09 © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Blogger Templates