Thursday, September 15, 2011

1st week!!!

waaaaa,,,,,,first week pon da dapat byk kerja:)..br igt nk menyambung lg cuti 4 bulan ri2,,,hujung minggu ni bz nak g beraya lg...biasa la culture org melayu kan, raya sebulan!!sakan tu..huhu,,,tp bak kata dr mariam, culture org melayu ni ley wat foreigner kena culture shock...ngeh3x...

memandangkan sy sedang bosan, sy terasa ingin menyenaraikan soalan2 cepumas dr lecture2 kita yang tersayang...

1) aS-Siyasah aS-Syari`yyah..

هل فى الأسلام السياسة؟
sertakan jwpn dgn aYat aL-Quran & siRaH2 terdahulu...

2) BanKinG & sEcUriTy...

root causes oF The FinanciaL criSis 2007 & 2008?

3) Family LaW

a)CiViL maRRiaGe OrdiNance 1952
b) Christian MaRRiaGe OrdiNanCe 1956
c) CusToMary LaW ChInEsE & InDia
d) NaTiVe MarriaGe in SabaH & SaraWaK

compare all these ordinance/practice b4 & aFtEr Law ReFoRm aCt,,,i.e its status b4 & aFter LRA..

4) Undang-Undang Jenayah...

1-historical dev of pc, 
2-what is crime as the public law,
3- importnt features of pc, 
4-elements of crimes



jom bercuti:)huhu

8 comments:

(aRe-TiCk) said...

soalan family law ikut group la ye:),,,lupa plak nak ltk

Saya Sarah said...

wow!!! rajin benar akak kite ni..kak atiq nak kuar beraya eh esok, mesti dah siap smua ni..hehe..

tqaAwesome said...

entah-entah semester depan, sebelum mula sem dah dapat kerja. haha.

farhana said...

hahaha....kak baik tak yah habaq selamat bercuti..keje banyak ni..hahaha

(aRe-TiCk) said...

@sarah adibah:

haha,,,org xda tenet mana ley siap cepat,,,kena cr port da line br ley wat,,,,

(aRe-TiCk) said...

@tshy:

perghhhh,,tu melampau,,,karang subjek taun 5, time taun 4 da dapat kejenye,,lg melampau kan?

(aRe-TiCk) said...

@yana:

cuak nak tgk jadual next week,,klau tutor subjek2 ni hr isnin, alamat lingkup la kak tiq,,,da la byk perancangan hujung minggu ni!!

farhana said...

hehe..haah kan..tapi tak kot klu die ikut jadual asal,time yg free kul 10 je kan...klu da wat jadual baru,..tak tau la tuuu...ala akak atiq,org yg takde perancangan ni pun tak siap2...hehe

 
SMSU09 © 2010 | Designed by Trucks, in collaboration with MW3, Broadway Tickets, and Blogger Templates